Hagastaden

Ett centrum för akademi, industri och sjukvård

Forskaren ligger mitt i hjärtat av världens främsta områden för life science – Hagastaden. Inom en radie om fem kilometer finns hälften av regionens life science företag. Här bedrivs också världsledande utbildning och forskning vid Karolinska Institutet och Karolinska universitetssjukhuset. Hagastaden är där Stockholm möter Solna med lägenheter och arbetsplatser, kulturattraktioner och grönområden. På Hagaplan 1 bjuder Forskaren in yrkesverksamma såväl som en nyfiken allmänhet.

Forskaren, i hjärtat av Hagastaden

Från Forskaren till ...

Tunnelbana (Hagastaden)
200 m
Pendeltåg (Odenplan)
800 m
Centralstationen (Stockholm C)
3 km
Bromma flygplats
6 km
Arlanda flygplats
38 km

Hagastaden i siffror

Nya lägenheter

6 000

Arbetsplatser

50 000

Investeringar

70 MDKR

Hitta hit

5 minuter från Stockholms centralstation

Pendeltågstation, med fyra utgångar, flera busslinjer och den nya gula tunnelbanelinjen med en station intill Forskaren kommer att göra det enkelt att ta sig hit var du än reser från. I Hagastaden planeras också för att lätt ta sig hit till fots, med cykel eller lokaltrafik. Huset har även access till garage och för den som vill ta cykeln erbjuder Forskaren 400 cykelparkeringar.

Stanna så länge du vill

Hagastaden utvecklas med dig

Restauranger, hotell och konstgallerier. Förskolor, apotek, parker och gym. Studentställen och åldershem. Och även nära till grönområden som den intilliggande Norrastationsparken, Hagaparken och Karlberg. Hagastaden kommer att vara en modern stadsdel som tar hand om invånarnas och besökarnas behov, oavsett om de tillbringar dagen eller hela livet där.

Platsen där forskaren ligger är oerhört central. Det kommer vara en möjlighet för individer och patienter att kunna ta del av nya möjligheter och innovationer.

Jenni Nordborg Head of the Office of Life Science

Stockholms nya Life Science center

Flytta in i Forskaren! Låt affären och idéerna växa i en miljö som gjord för kreativitet, innovation och framsteg.