Vectura Fastigheter välkomnar AstraZeneca till Forskaren

November 17, 2023

Nu är det klart att AstraZeneca flyttar sitt Stockholmskontor till Forskaren i hjärtat av Hagastaden. När Forskaren står klar i början av 2024 blir byggnaden ett helt ekosystem för kunskapsutbyte och samarbete med start-ups i co-workingmiljö, tillväxtbolag och världsledande bolag inom life science och health tech.

Forskaren är nu nästan fullt uthyrd och redan i början av 2024 flyttar de flesta bolag in och de publika verksamheterna öppnar. AstraZenecas Stockholmskontor i Forskaren blir basen för bolagets nordiska marknadsbolag, det vill säga den kommersiella verksamheten, och flytten sker redan till sommaren 2024.- Det är glädjande att AstraZeneca nu väljer Forskaren, vilket kommer att stärka vårt erbjudande inom life science ytterligare. Vi är övertygade om att det utbyte som sker i Hagastaden mellan hälso- och sjukvården, akademin och näringslivet inte bara stärker Stockholmsregionen, utan hela Sveriges konkurrenskraft, säger Joel Ambré, vd på Vectura. Tillsammans kommer vi nu att fortsätta vårt strategiska samarbete i både Forskaren och GoCo Health Innovation City för att sätta life science från Sverige på kartan globalt.

- För oss är detta ett strategiskt viktigt val. Forskaren kommer ha en unik mix av aktörer som alla bidrar till att skapa en innovativ miljö där idéer och affärsmöjligheter kan växa, dessutom i nära anslutning till sjukvård, kunder och samarbetspartners. Det hjälper oss säkerställa att våra läkemedel och vår expertis inom life-science kommer patienter till nytta. Dessutom erbjuder Forskaren en konkurrenskraftig arbetsmiljö i linje med vår hållbarhetsambition, vilket är viktigt för oss, säger Emelie Antoni, chef för det svenska och nordiska marknadsbolaget på AstraZeneca.

Forskaren har på kort tid blivit ett i landmärke i Stockholm med sin spännande arkitektur. För alla som jobbar, bor och besöker Hagastaden blir Forskaren det nya vardagsrummet med öppna ytor. Där bland annat Tekniska museet öppnar upp The Cell–en ny life science-scen och Urban Deli öppnar sin femte restaurangverksamhet i Stockholm. AstraZeneca flyttar in på plan 4 (2100 kvm) med ca 180 medarbetare.

- Att ett av världens främsta bolag inom life science väljer Forskaren är ännu ett bevis på att vi lyckats skapa Hagastadens nya vardagsrum, en plats för innovation och kreativa lösningar. Mixen av världsledande bolag inom life science och den banbrytande arkitekturen skapar en helt unik mötesplats i Sverige. Vectura närmar sig nu en milstolpe när vi öppnar Forskaren och i vår lanserar vi nästa fas i Hagastaden som life science kluster; Kvarter 37, säger Micael Averborg, affärsutvecklingschef på Vectura.

Stockholms nya Life Science center

Flytta in i Forskaren! Låt affären och idéerna växa i en miljö som gjord för kreativitet, innovation och framsteg.